Υπηρεσίες

Οι Διαφανείς Νάρθηκες είναι μια εναλλακτική μέθοδος για να διευθετηθούν στη σωστή θέση τα δόντια και να αποκτήσετε ένα όμορφο χαμόγελο χωρίς σιδεράκια. Η θεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά από διαφανείς αφαιρούμενους Αόρατους Νάρθηκες οι οποίοι σταδιακά φέρνουν τα δόντια στην επιθυμητή θέση.

Στη γλωσσική τεχνική τα σιδεράκια τοποθετούνται στην εσωτερική πλευρά των δοντιών. Έτσι τα σιδεράκια και τα σύρματα δεν είναι ορατά και η ορθοδοντική θεραπεία παραμένει μια προσωπική υπόθεση. Τα γλωσσικά σιδεράκια κατασκευάζονται για κάθε ασθενή ξεχωριστά. Έτσι τα σιδεράκια είναι προγραμματισμένα ώστε με το πέρασμα του χρόνου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτόδετα σημαίνει όπως λέει και η ετυμολογία της λέξης ότι το εκάστοτε σύρμα που περνάει μέσα από τα σιδεράκια στερεώνεται με έναν συρόμενο μηχανισμό που είναι ενσωματωμένος στα σιδεράκια. Με αυτόν τον πρωτοποριακό μηχανισμό μετακινούνται τα δόντια στην επιθυμητή κατεύθυνση με ελάχιστη τριβή.

Ένα από τα πιο σύγχρονα χρησιμοποιούμενα υλικά στην Ορθοδοντική και εδώ και χρόνια στην Οδοντιατρική είναι τα κεραμικά σιδεράκια (από πορσελάνη). Το χρώμα από τα κεραμικά σιδεράκια μιμούνται σε μεγάλο βαθμό το χρώμα του φυσικού δοντιού για αυτό είναι υψηλής αισθητικής και ελάχιστα ορατά.

Η σημασία της πρόληψης έχει διαπιστωθεί σε όλο το φάσμα της ιατρικής και από αυτό το φάσμα δε θα μπορούσε να λείπει και η ορθοδοντική. Από μικρή ηλικία πριν ένα παιδί αποκτήσει όλα τα μόνιμα δόντια στο στόμα του, μπορούμε να διαγνώσουμε αν θα αποκτήσει μελλοντικά ορθοδοντικά προβλήματα.

Τα mini σιδεράκια είναι ως 30% μικρότερα από τα συνηθισμένα σιδεράκια. Έτσι φαίνονται πολύ λιγότερο, είναι πιο εύκολο να εξοικειωθείς με αυτά στη μάσηση και δεν κατακρατούν σε μεγάλο βαθμό μικροβιακή πλάκα.

Μαρία Τσιμπούκη | Ειδικός Ορθοδοντικός
Ρούσβελτ 6, Λάρισα
2410 254058 - 6945196215
Facebook
Instagram
Follow by Email
SHARE