Νάρθηκας για τη νυχτερινή άπνοια και το ροχαλητό‏

Ο νάρθηκας για την θεραπεία του ροχαλητού απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από νυχτερινή άπνοια και η αιτία οφείλεται σε απόφραξη της αεραγωγού οδού εξαιτίας της οπίσθιας θέσης της κάτω γνάθου. Η κάτω γνάθος δηλαδή δεν είναι στη φυσιολογική της θέση αλλά σε πιο πίσω θέση με αποτέλεσμα ο διαθέσιμος χώρος για την επίτευξη της αναπνοής να ελαχιστοποιείται και στην προσπάθεια να πάρει κάποιος αναπνοή, να προκαλείται ο συνήθης θόρυβος του ροχαλητού.


Μια συσκευή λοιπόν που επανατοποθετεί την κάτω γνάθο στη σωστή θέση θα μπορούσε σε αυτές τις περιπτώσεις να βοηθήσει τη νυχτερινή άπνοια. Όταν λοιπόν γίνει διάγνωση του ροχαλητού που δεν οφείλεται σε άλλα αίτια π.χ απόφραξη ρινικής οδού αλλά το αίτιο βρίσκεται στο στόμα μας, τότε ο νάρθηκας αυτός είναι η θεραπεία επιλογής.


Πώς λειτουργεί ο νάρθηκας θεραπείας του ροχαλητού;


Η κάτω γνάθος με τη βοήθεια του νάρθηκα σταθεροποιείται σε μια πρόσθια θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι η γλώσσα έχει το χώρο να έρθει σε φυσιολογική θέση και να μην αποφράξει τον εισπνεόμενο αέρα και με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η άπνοια και το ροχαλητό. Τα μαλακά μόρια προσαρμόζονται στη νέα θέση και γίνεται εκγύμναση τους ώστε να κρατούν στη γνάθο στη νέα αυτή θέση. Συγχρόνως τα άτομα που φοράνε τον συγκεκριμένο νάρθηκα προστατεύονται από το τρίξιμο των δοντιών.

Μαρία Τσιμπούκη | Ειδικός Ορθοδοντικός
Ρούσβελτ 6, Λάρισα
2410 254058 - 6945196215
Facebook
Instagram
Follow by Email
SHARE