Διαφανείς Νάρθηκες

Οι Διαφανείς Νάρθηκες είναι μια εναλλακτική μέθοδος για να διευθετηθούν στη σωστή θέση τα δόντια και να αποκτήσετε ένα όμορφο χαμόγελο χωρίς σιδεράκια. Η θεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά από διαφανείς αφαιρούμενους Αόρατους Νάρθηκες οι οποίοι σταδιακά φέρνουν τα δόντια στην επιθυμητή θέση. Οι νάρθηκες είναι εξατομικευμένοι και κατασκευάζονται ψηφιακά με τη βοήθεια υπολογιστή.


Σε ποιες περιπτώσεις συνίσταται η θεραπεία με Διαφανείς Νάρθηκες;


  • Αραιοδοντία : Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν μεγάλα διαστήματα μεταξύ των δοντιών. Η αιτία μπορεί να είναι μικρό μέγεθος δοντιών. Αυτό οδηγεί σε παθήσεις των ούλων.

  • Συνωστισμός : Σε περιπτώσεις όπου ο χώρος στη γνάθο δεν επαρκεί για να διευθετηθούν τα δόντια αρμονικά. Έτσι τα δόντια αποκτούν στροφές και τον χαμόγελο δεν είναι σε ευθεία γραμμή. Αυτό οφείλεται σε δυσαρμονία του μεγέθους των δοντιών και του διαθέσιμου χώρου στη γνάθο. Ως αποτέλεσμα τα δόντια δε βουρτσίζονται σωστά και είναι πιο ευπαθή σε παθήσεις των δοντιών.

  • Σταυροειδής σύγκλειση : Σε περιπτώσεις όπου τα δόντια της άνω γνάθου συγκλείνουν αντίστροφα, δηλαδή αντί να καλύπτουν τα δόντια της κάτω γνάθου, βρίσκονται στην εσωτερική τους πλευρά. Ως συνέπεια προκαλούνται αποτριβές των δοντιών, παθησεις των ούλων και διαταραχές στην κροταφογναθική άρθρωση.

  • Υποτροπή μετά από προηγούμενη Ορθοδοντική Θεραπεία : Σε περιπτώσεις που μετά από μακρόχρονη θεραπεία με σιδεράκια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα δόντια επανέρχονται μερικώς ή ολικώς στην αρχική τους θέση και μια εκ νέου ορθοδοντική θεραπεία με σιδεράκια δεν είναι επιθυμητή.Ταιριάζουν οι Διαφανείς Νάρθηκες σε εμένα;


Η θεραπεία με τους διαφανείς νάρθηκες επηρεάζει ελάχιστα την καθημερινότητά σας αφού είναι αόρατοι και η ορθοδοντική θεραπεία πραγματοποιείται χωρίς αυτό να είναι αντιληπτό από τον περίγυρο σας. Οι οδοντικές μετακινήσεις πραγματοποιούνται χωρίς μεταλλικά σύρματα και σιδεράκια με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται ερεθισμοί και να μη δυσχεραίνεται η άνεση σας τόσο στο βούρτσισμα των δοντιών όσο και στη μάσηση.

Μαρία Τσιμπούκη | Ειδικός Ορθοδοντικός
Ρούσβελτ 6, Λάρισα
2410 254058 - 6945196215
Facebook
Instagram
Follow by Email
SHARE